A Millennium Mágnásai

A Millennium Mágnásai

Id. Dreher Antal

2016. március 06. - Török Balázs
A Dreherek története egy kis falusi serfőzdétől indul, ahol Franz Anton Dreher apjától tanulta meg a sörfőzés mesterségét. Az általa beindított vállalkozásból nőtte ki magát azzá, amit ma Dreher Sörgyárak néven ismerünk.
Franz Anton Dreher 1796-ban vásárolja meg a Klein-Schwechati Városi Serházat. Fia, Antal Németországban és Angliában tanulja ki a sörfőzés újabb fortélyait, és csak úgy, mint évekkel később Gerard Adriaan Heineken, ő is az alsóerjesztésű sörkészítéssel kísérletezik. Sikerei eredményeképpen tudását először Schwechatban kamatoztatja.
Kőbánya területe kedvező forgalmi fekvésének, szőlőinek és klímájának köszönhetően keltette fel idősebb Dreher Antal érdeklődését.
Az 1850-es évek végén többször is oda látogat, majd 1862-ben földet vásárol és megveszi a Kőbányai Serház Társaság sörfőzdéjét. A vásárlást követően id. Dreher Antal 1863-ban meghal, így az új gyár irányítása fia, ifjabb Dreher Antal kezébe kerül.
Tetszett? Oszd meg a történetet te is!
Érdekelnek a mágnások? Kövess minket a Facebookon!
A szöveg forrása: hvg.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://amillenniummagnasai.blog.hu/api/trackback/id/tr778447814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása