A Millennium Mágnásai

A Millennium Mágnásai

Az iskolai évek - Richter

2016. március 07. - Török Balázs

Richter Gedeon élete nem volt könnyű. Születése után röviddel anyja, majd apja is meghalt, így árvaként nőtt fel, bár a rokonok közt, Engelséknél valódi családra lelt. Ecséden születt, szülei halála után Gyöngyösre költözött, a gimnáziumot is itt végezte a ferences rend által fenntartott iskolában.

richter_1393960280.jpg

Már fiatalon, a gimnáziumból kikerülve a patikusi szakmát választotta hivatásának, talán nem véletlenül, hiszen apja is és anyja is olyan betegségekbe haltak bele, amelyeket később, abban a korban, amikor már gyakornokként a gyöngyösi patikában dolgozott, képesek voltak gyógyítani.

A Mersits patikában töltött gyakornoki éveket követően a Kolozsvári Tudományegyetem Gyógyszerészeti Intézetében szerzi meg a bizonyítványát, amellyel a Budapesti Tudományegyetem bölcsészeti karára iratkozik be, hogy az előtanulmányokat elvégezve orvosi szakon hallgathasson tovább. Így a sikeres szigorlatot követően ő is diplomát szerez azon az egyetemen, amit Richter Gedeon egyik oktatójáról, Eötvös Lorándról neveztek el később.

Pár évnyi kötelező gyakorlatot követően küldöldi tanulmányútra megy Nyugat-Európába, bejárja Németországot, Olaszországot, Angliát és Franciaországot, hogy korának új technológiáját, az organoterápiát megismerje.

1901-ben hazatér és eladja a családi birtokot, egyúttal kérelemmel fordul Budapest Székesfőváros Tanácsához, hogy megvehesse a patikát az Üllői út 105. szám alatt.

Tetszett? Oszd meg a történetet te is!

Érdekelnek a mágnások? Kövess minket a Facebookon!

A szöveg forrása: richter.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amillenniummagnasai.blog.hu/api/trackback/id/tr28450538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása