A Millennium Mágnásai

A Millennium Mágnásai

A Sas Patika

2016. március 09. - Török Balázs

Körülbelül egy hónappal azután, hogy Richter Gedeon kérelemmel fordult Budapest Székesfőváros Tanácsához, hogy megvehesse a patikát az Üllői út 105. szám alatt, megkapta azt.

sas_patika.jpg

A A kis patika kedvező fekvéssel rendelkezett, hiszen közel volt hozzá Richter egykori egyeteme, pár sarokra volt mindössze Budapest akkori legnagyobb közkórházától, sőt a környéken vágóhidakat is lehetett találni szép számmal.

Richter ismerte a kor orvosait, jó kapcsolatot ápolt velük, és rájött arra, hogy azokat a gyógyszereket, amelyeket a klinikák orvosai felírtak, előre is elkészíthetné, sőt nagyobb volumenben, sorozatban is gyárthatná őket, mint Ford az autókat.

Felismerte azt is, hogy a friss és minőségi alapanyagok elengedhetetlenek ahhoz, hogy hatékony gyógyszereket készíthessen belőlük. Ezért szerződést kötött a környéken található vágóhidak tulajdonosaival, hogy a szakemberei az állatok levágását követően frissen juthassanak hozzá azok belső szerveihez, hogy feldolgozva azokat gyógyszereket állíthassanak elő.

Így lett a kellemes és előkelő kis patikából – ahova elsősorban a környék polgárosult hölgy tagjai jártak szíverősítőért és pipere szerekért – egy pici kis gyógyszergyár a főváros peremén.

Tetszett? Oszd meg a történetet te is!

Érdekelnek a mágnások? Kövess minket a Facebookon!

A szöveg forrása: richter.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://amillenniummagnasai.blog.hu/api/trackback/id/tr208453422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása