A Millennium Mágnásai

A Millennium Mágnásai

Winkler Anna

2016. március 10. - Török Balázs

Richtert nemcsak gazdasági motivációk hajtották a jobb és hatékonyabb gyógyszerek előállítására. Miután hazaérkezett Magyarországra, megkapta örökségét és az engedélyt a Sas Patika megvásárlására, majd meg is házasodott.

Feleségéül Winkler Annát választotta, és ez a döntés mindkettejük számára egy életre szólt.

Miközben Richter a patika ügyeivel és új gyógyszerek előállításával foglalkozott, Anna terhes lett közös gyermekükkel. Richter számára különösen fontos lehetett, hogy születendő gyermeke biztonságban jöhessen világra, és felesége, Anna is láthassa felnőni gyermeküket, hiszen ő mindkét szülőjét kiskorában veszítette el.

Az organoterápiának köszönhetően Richternek sikerült olyan hormonokat előállítani, mint a tonogén, amely érszűkítő hatású adrenalin, és az oxitocin, amelyet még ma is szülést megindító szerként használnak.

Ezeknek a gyógyszereknek is köszönhetően megszületett Anna és Gedeon egyetlen gyermeke, László.

Richter fejében ekkor fogalmazódhattak meg azokat a gondolatok, amelyeknek hatására létrejött az, amelyhez ma az ő nevét társítjuk, a Richter Gedeon Gyógyszergyárak.

Tetszett? Oszd meg a történetet te is!

Érdekelnek a mágnások? Kövess minket a Facebookon!

A szöveg forrása: richter.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://amillenniummagnasai.blog.hu/api/trackback/id/tr678459470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása