A Millennium Mágnásai

A Millennium Mágnásai

Ifj. Dreher Antal

2016. március 06. - Török Balázs

Neki megadatott az, ami apjának nem: láthatta felnőni fiait, akik átvehették tőle a sörbirodalom irányítását. Ifj. Dreher Antalnak keményen kellett dolgoznia, hogy ezt a sikert elérhesse. Fejlesztései nyomán tovább nőtt a sörei iránti kereslet az egész Monarchiában, sőt Ferenc József császártól is megrendelést kapott.

Apja korai halálakor a bécsi Akadémiai gimnázium tanulója volt. Ahogy előző posztunkban is írtuk, fiatal kora miatt nem vehette át a sörgyárak irányítását; így gimnáziumi tanulmányait követően a zürichi műszaki főiskolán tanult tovább. 21 évesen fejezte be a tanulmányait, hogy átvehesse örökségét és saját kezébe vegye a Dreher sörgyárak irányítását.

1870-ben, ugyanebben az évben veszi nőül Meichl semeringi sörgyáros lányát, akinél az apja tanulta a mesterséget. Kathy mindbenben támogatta férjét, aki nagy tervekkel és nagy elánnal vetette bele magát a négy sörgyár – Schwechat, Kőbánya, Mischelob, Trieszt – fejlesztésébe.

Már 1877 tavaszán felállítják Carl von Linde hűtőgépét a trieszti gyár pincéjében, hogy a Dreher Lager készítéséhez és szállításához jeget állítsanak elő.

Ebben az időben a gyár és söre több kitüntetést is kapott, valamint Drehert az a megtiszteltetés is érte, hogy Ferenc Józseftől megkapta a  Császári és Királyi Udvari Szállító címet.

Sikereiben nemcsak felesége, hanem gyerekei is osztozhattak, hiszen három fia, Anton, Jenő és Theodor az 1870-es évek elején látták meg a napvilágot, és a gyárban cseperedtek fel csakúgy, mint apjuk. Fiai mindenben segítették apjukat, így a négy gyár irányítása valóban családi vállalkozássá nőtte ki magát.

Tetszett? Oszd meg a történetet te is!
Érdekelnek a mágnások? Kövess minket a Facebookon!
A szöveg forrása: dreherrt.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amillenniummagnasai.blog.hu/api/trackback/id/tr498447818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása