A Millennium Mágnásai

A Millennium Mágnásai

Kapcsolat Heinekkennel

2016. március 06. - Török Balázs

A Dreherek és a Heinekenek története sokban hasonlít egymásra. Mind a két család a sörgyártás révén lett ismert. Hozzávetőleg ugyanakkor, a 19. században kezdtek el sört gyártani, sőt ugyanazzal a technológiával, az alsóerjesztésű sörök készítésével váltak sikeressé.

Gerard Adriaan Heineken 1873-ban vásárolja meg az 1592-ben alapított De Hooiber sörfőzdét és Louis Pasteur egyik tanítványát kéri fel, hogy kísérletezze ki számára a Heineken féle alsóerjesztést. Ekkor id. Dreher Antal már halott, fia viszont már négy sörgyár, a schwechati, kőbányai, mischelobi és trieszti tulajdonosa.

Henry Pierre Heineken 1917-ben örökli meg apjától a gyár irányítását. Jenő ekkor már több, mint 10 éve vezeti a kőbányai gyárat. Heineken a sör eltarthatóságát fejleszti tovább, valamint átáll a nagyobb volumenű termelésre, amire szüksége is van, hiszen a szesztilalmat követően betör az amerikai piacra.

Alfred Henry Heineken, vagy becenevén Freddy 1940-től egészen 1971-ig irányítja a gyárat. Elsősorban a márkaérték növelésére koncentrál, a marketingre, amelyben meg is találja a számításait, hiszen mára a Heineken az egyik legismertebb sörmárkává vált és az egész világon ismerik. A Dreherek nem voltak ilyen szerencsések: az államosítást követően felhagytak a sörgyártással, termékük azonban a szocializmust is túlélte és ma a SAB csoport gyártja a Dreher sört, amely csoport a világ vezető sörgyártója, még a Heinekent is megelőzi.

Tetszett? Oszd meg a történetet te is!

Érdekelnek a mágnások? Kövess minket a Facebookon!

A szöveg forrása: theheinekencompany.com

A bejegyzés trackback címe:

https://amillenniummagnasai.blog.hu/api/trackback/id/tr208447850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása